Блог методиста, вихователя, психолога Кондрат'євої Наталії Миколаївни

7.10.18

Гарбуз - дієтичний продукт, багатий всіма необхідними мікроелементами, вітамінами і мінералами. Страви, приготовані з гарбуза дуже корисні для людей із захворюваннями серцево-судинної і травної систем, а також при дотриманні дієти і дитячого харчування.

Гарбуз дуже універсальний овоч, адже з її участю можна приготувати безліч страв: супи-пюре, каші, запіканки, просто запекти шматочками в духовці, а ще можна приготувати чудові гарбузові цукерки.


Цукати з гарбуза довгого варіння

Складові:
гарбуз - 1 кг
цукор - 250 г
апельсин - 1 шт
спеції - за бажанням
Приготування:
Гарбуз очистити від насіння, корок, ретельно видалити м'якоть разом з нитками.
Нарізати брусочками, кубиками або соломкою.
Апельсин розрізати на кружечки з шкіркою.
У каструлю з товстим дном насипати цукор, додати гарбуз і нарізаний апельсин.
Довести до кипіння, варити на дуже повільному вогні протягом 5-7 хвилин.

Дати повністю охолонути (до 6-9 годин).
Знову поставити на вогонь і повторити цикл 3-4 рази.
Гарбуз остудити, викласти на деко з пергаментним папером, сироп від варіння злити в окрему миску.
Тепер гарбуз треба підсушити в духовці на мінімальній температурі пару годин. Можна включити конвенцію
Готові цукати вийняти з духовки, остудити і обваляти в цукрі або цукровій пудрі.

Цукати з гарбуза
 простий рецепт приготування з медом
Цукати з медом - корисна альтернатива звичайним цукатам з цукром. Готуються вони набагато швидше, і глікемічний індекс у них нижче.

Складові:
гарбуз - 400 г
мед - 200 г
вода - 100 мл
апельсин з шкіркою (неочищений) - 1 шт
спеції, цукрова пудра за смаком
Приготування:

Гарбуз і апельсин підготувати, як в попередньому рецепті
У каструлю додати мед, спеції, гарбуз з апельсином, воду
Проварити гарбуз хвилин 15-20
Коли гарбуз трохи охолоне, викласти її на деко, застелене пергаментом, поставити запікатися на 1-2 години при мінімальній температурі до конвенції.
Посипати цукровою пудрою і корицею.

Подавати з чаєм.

Мателіали зі сторінок інтернету.

Немає коментарів:

Дописати коментар