Відроджуємо
традиції – печемо миколайчики.
19 грудня дітлахи
прокинувшись одразу зазирають під подушку. Святий Миколай залишає для слухняних
хлопчиків та дівчаток подарунки.
Чи не кожен із
нас, ставши дорослим, пам’ятає радісне відчуття цього зимового свята, яке
знаменує початок приготувань до новорічно-різдвяних.
До Нового року
залишається трохи більше тижня, протягом якого домівки прикрашають ялинками,
купують подарунки, а господині наповнюють оселю ароматами випічки. Саме випічка з
додаванням великої кількості спецій, горіхів, цукатів – невід’ємна частина
святкових традицій багатьох країн світу. Не виняток і Україна. До речі, саме до
Дня Святого Миколая здавна готували для малечі печиво – «миколайчики». Цікаво, що День
Святого Миколая припадає на Різдвяний піст. А от тісто для «миколайчиків» не
пісне – із яйцями та сметаною. Річ у тому, що випічку давали дітям, дорослі її
не куштували, а для малечі робили послаблення посту.
А ось так робили «миколайчики»
вихованці старшої групи «Сонечко». тут
Немає коментарів:
Дописати коментар