Блог методиста, вихователя, психолога Кондрат'євої Наталії Миколаївни

17.09.16

Яких тільки пирогів і пиріжків не готують зараз з яблуками! Рецептів безліч, адже яблука вживають в їжу бозна скільки століть — археологі стверджують, що яблука їли ще первісні люди. Зараз найпростішим рецептом, мабуть, є улюблена багатьма шарлотка. Однак оригінальний рецепт припускає збиті яйця, які під час Успенського посту вживати не можна. На цей випадок можна запропонувати пісний варіант звичного страви.
Рецепт пісної шарлотки:
Борошно — 1 стакан.
Вода питна — 1 склянка;
Яблука (середні) — 5 штук.
Мед — 3 столових ложки.
Цукор — 2 чайних ложки.
Лимонний сік, ванільний цукор, коньяк — за смаком.


Начинка класична для шарлотки: Очистити від шкірки і серцевини яблука, нарізати тонкими пластинками. Підготовлені яблука обсипати корицею, трохи окропити лимонним соком, накрити кришкою. Можна для смаку та аромату також додати пару столових ложок хорошого коньяку.
Пісне тісто: Злегка нагріти воду, змішану з цукром, ванільним цукром і медом. Потім поступово засипати борошно, погашену оцтом соду і рослинне масло. Тісто має залишатися трохи текучим, як і в стандартній шарлотці.
Форму для запікання пирога потрібно змастити олією і при бажанні покрити невеликим шаром панірувальних сухарів. Сюди викладаємо рівномірним шаром яблука, які повністю заливаємо тестом.
Приблизно 40 хвилин шарлотка запікається при температурі 180 градусів. Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар