Блог методиста, вихователя, психолога Кондрат'євої Наталії Миколаївни

Тілесно-орієнтованої терапія

 ПРАВИЛА ПСИХОЛОГІЧНОЇ СТІЙКОСТІ

-         Режим дня та турбота про себе: важливо пам'ятати про базові потреби, оскільки дефіцит сну, харчування, руху створює фізіологічний стрес, підживлює тривогу. Тому слідкуй за тим, щоб добре харчуватися, достатньо спати і гуляти на свіжому повітрі, піклуватися про здоров'я та комфорт. Це підвищить стійкість до стресу.

-          Фізичні навантаження допомагають тілу реалізувати природну фізичну реакцію на стрес, після чого набагато легше розслабитись. Найкраще аеробні циклічні монотонні навантаження: біг, плавання, ходьба.

-          Планування справ допомагає впоратися з напругою від вантажу нагромаджених завдань. Важливо складати реалістичні плани охоче вносити корективи. Вчися великі цілі розбивати на конкретні завдання та здійсненні кроки. Відзначай навіть невеликі здобутки і обов'язково хвали себе за них. Спирайся на конструктивну критику, що містить варіанти вирішення проблем.

-         Захоплення та хобі потрібні для того, щоб життя наповнювалося позитивними емоціями. Будь-яке заняття, що приносить нам радість, стимулює вироблення гормонів щастя, які приносять неоціненну користь здоров'ю та приводять у рівновагу нервову систему. А міцне здоров'я та стала психіка є запорукою успіху у багатьох сферах життя.

-         Підтримка близьких допомагає розслабитися емоційно тепле спілкування з людиною, яка може вислухати, обійняти, підтримати (за умови, що сам він спокійний та емоційно стабільний).

-         Допомога фахівців: будь уважний до свого фізичного та психологічного здоров'я. У разі потреби звертайся до фахівця.

Немає коментарів:

Дописати коментар