Блог методиста, вихователя, психолога Кондрат'євої Наталії Миколаївни

Казкотерапія

 

«Казка чудово допомагає у вирішенні психосоматичних проблем, у тому числі і тих, які пов’язані з фізичними недугами» – вважає  казкотерапевт Разіда Ткач і пропонує алгоритм, за яким можна скласту будь-яку авторську казкуВи можемо скласти свою казку самостійно. Візьмемо ситуацію яку ви хочете пропрацювати. Напишемо казку використовуючи найпростіші прийоми – персоніфікації проблеми. Казка буде складатися з п’яти абзаців:

1. Жив-був хлопчик / дівчинка / або будь-який інший персонаж … Опишіть цей персонаж в 5-6 реченнях.

2. І ось одного разу хлопчик / дівчинка / або будь-який інший персонаж зустрів (дайте ім'я своїї проблемі) наприклад Невпевненість/страх/самотність Опишіть її, на кого віна схожа, яка вона, яка поведінка, що хоче від головного персонажа.

3. Через це … Що сталося з головним персонажем після зустрічі з  Невпевненістю/страхом/самотністю … придумайте, як змінилося життя, що в ньому стало не так, якась виникла проблема.

4. І тоді … Що робить головний персонаж, щоб позбутися  Невпевненості/страху/самотністі

5. Розв’язка. Обов’язково щасливий кінець.  Невпевненісті/страху/самотністі більше немає, головний персонаж здоровий. Невпевненість/страх/самотність краще не вбивати, її (проблему) можна розчинити, вигнати, поставити на службу і т.п.

Текст цієї публікації скопійовано з Інтернету або з інших відкритих джерел. 

Немає коментарів:

Дописати коментар