Страви для справжніх козаків
Рецепт куліша
Смачна козацька
юшка прийшла до нас із Запорізької Січі. Сало, пшоно, картопля — основні
інгредієнти страви, хоча до ХІХ ст. картоплю не додавали. Зазвичай куліш
готували на відкритому багатті, тому страва має ще одну назву — польова каша. У
різних регіонах України були свої рецепти приготування куліша, але сьогодні рецепт традиційного смачного козацького частування.
Інгредієнти:
·
200 г пшона;
·
2 ріпчастих цибулини;
·
150 г сала;
·
сіль, перець за смаком;
·
зелень.
Приготування:
У підсолену воду висипаємо промите пшоно і подрібнену
шкірку від сала. Після того, як закипить вода, варимо пшоно 20 хвилин на
маленькому вогні. На сковорідці обсмажуємо сало, нарізане кубиками, і
пошинковану цибулю. Готову зажарку додаємо до пшоняної каші і варимо ще 15–20
хвилин. Після приготування залишаємо куліш «відпочивати» ще на 20 хвилин під
кришкою. На стіл страву подаємо із зеленню і салом.
Немає коментарів:
Дописати коментар