Блог методиста, вихователя, психолога Кондрат'євої Наталії Миколаївни

14.10.16

Страви для справжніх козаків


Рецепт куліша

Смачна козацька юшка прийшла до нас із Запорізької Січі. Сало, пшоно, картопля — основні інгредієнти страви, хоча до ХІХ ст. картоплю не додавали. Зазвичай куліш готували на відкритому багатті, тому страва має ще одну назву — польова каша. У різних регіонах України були свої рецепти приготування куліша, але сьогодні рецепт традиційного смачного козацького частування.

Інгредієнти:
·         200 г пшона;
·         2 ріпчастих цибулини;
·         150 г сала;
·         сіль, перець за смаком;
·         зелень.
Приготування:

У підсолену воду висипаємо промите пшоно і подрібнену шкірку від сала. Після того, як закипить вода, варимо пшоно 20 хвилин на маленькому вогні. На сковорідці обсмажуємо сало, нарізане кубиками, і пошинковану цибулю. Готову зажарку додаємо до пшоняної каші і варимо ще 15–20 хвилин. Після приготування залишаємо куліш «відпочивати» ще на 20 хвилин під кришкою. На стіл страву подаємо із зеленню і салом.

Немає коментарів:

Дописати коментар