Страви для справжніх козаків
Рецепт галушок
Галушки, ще одне улюблене частування козаків, уже
давно стали символом української кухні. Ніхто не знає, звідки і коли з'явилися
перші галушки. Але точно відомо, що ця страва прийшла українцям до смаку.
Більше того, сподобалася настільки, що заслужила пам'ятник на свою честь. У
2006 році в Полтаві встановили пам'ятний знак полтавській галушці, або просто —
пам'ятник галушці.
Ігредієнти:
·
2,5 склянки борошна;
·
2 яйця;
·
100 г вершкового масла;
·
0,5 молока, сироватки або овочевого відвару.
Приготування:
У просіяну муку вливаємо молоко, розтоплене вершкове
масло і яйця. Замішуємо не надто туге тісто. Розділяємо на однакові частинки і
згортаємо їх у ковбаски. Ковбаски ріжемо на однакові скибочки. 10 хвилин варимо
галушки у підсоленій воді або у рибному бульйоні, як це робили запорізькі
козаки. Готову страву подаємо до столу зі сметаною або бульйоном.
Немає коментарів:
Дописати коментар