Блог методиста, вихователя, психолога Кондрат'євої Наталії Миколаївни

14.10.16

Страви для справжніх козаків


Рецепт галушок

Галушки, ще одне улюблене частування козаків, уже давно стали символом української кухні. Ніхто не знає, звідки і коли з'явилися перші галушки. Але точно відомо, що ця страва прийшла українцям до смаку. Більше того, сподобалася настільки, що заслужила пам'ятник на свою честь. У 2006 році в Полтаві встановили пам'ятний знак полтавській галушці, або просто — пам'ятник галушці.

Ігредієнти:
·         2,5 склянки борошна;
·         2 яйця;
·         100 г вершкового масла;
·         0,5 молока, сироватки або овочевого відвару.
Приготування:

У просіяну муку вливаємо молоко, розтоплене вершкове масло і яйця. Замішуємо не надто туге тісто. Розділяємо на однакові частинки і згортаємо їх у ковбаски. Ковбаски ріжемо на однакові скибочки. 10 хвилин варимо галушки у підсоленій воді або у рибному бульйоні, як це робили запорізькі козаки. Готову страву подаємо до столу зі сметаною або бульйоном.

Немає коментарів:

Дописати коментар